fredag

Är ledig idag, as skönt!
Ska åka ut till hästen runt tre tiden, blir bara en skrittur idag då jag ska bort ikväll.

Imorgon blir det ridhuset/paddocken och sedan flyttar jag och Sky! spännande ;)


Torsdag

Min nya sadel kom idag så vi hämtade den och for sedan till stallet.
Både jag och matilda tyckte att en såg ut att ligga bra på henne, men fanny får avgöra imorgon ;) haha.
Red sedan på vägen, tycker att sadeln var skön och det kändes som att man kom väldigt nära hästen i den. Den var bra för mina skänklar i traven också då dom har lätt att "flänga" runt litegranna men det blev stor skillnad på det kändes det som :)

Sky var jätte fin idag också, i skritten sökte hon sig neråt nästan hela tiden och även i traven kändes hon lugn och avslappnad! I galoppen stack hon några gånger först men även den kändes kung idag. Flyttningarna idag satt klockrent också. Min älskling!<3

Fick veta av Susanne igår att hon var en väldigt tidig 07, alltså född i mars ;) Så hon är precis tre år snart!




ridtur

Red en stund barbacka på vägen idag ändå, blev skritt och trav. Prövade att ta en galopp men hon började hoppa iväg och jag satt på ett jävligt klidigt täcke satt var tuvngen att sakta av direkt för att inte flyga av xD hehe skickligt!
Men hon var pigg och glad iaf hela "turen" :) Sedan pysslade jag om henne,gav henne käk och täckade henne. Började även att packa mina saker till flytten, men är inte klar ännu.



Tre bilder sen idag, finaste tjejen!


detta väder..

Jag som trodde det skulle bli varmare idag, men icke sa nicke! Det är till och med kallare än vad det varit dom senaste dagarna..kommer det någonsin att bli varmt igen? usch blir så jävla opepp när det är såhär...

Ska iaf åka till pollen när mamma kommer hem, fick med mig fanny också! Ska försöka att rida litegranna och hoppas verkligen att jag inte fryser ihjäl :P

/Julia


Tisdag

Har varit på hööks och granngården idag och köpt lite småsaker, blandannat ett till vintertäcke med halvhals som bäbis nog kommer vara skit fin i, massa nya och fräscha borstar till flytten, brun sadelgjord som passar den nya sadeln, skitsköna gummityglar, grimmor, reflexer, mineraler osv osv :) Tack mami! Men allt behövdes ändå så det var nödvändigt :)

Åkte sedan direkt ut till min lilla ponny, hon stog och väntade vid grinden som vanligt runt sex tiden ;) Hon passar tiden hon! Tog in henne, gav henne käk och fixade till täckena osv. Sedan tog jag och matilda ut hästarna på en promenix, var ju alldeles för kallt för att rida även idag :/ Vi gick upp till dagis och tillbaka. Sky var pigg och glad och tyckte det var roligt att få komma ut lite. älsklingen (L)

Hoppas verkligen på att det är varmare imorgon för Sky behöver få komma ut och springa av sig lite, annars spricker hon snart ;)

 




/Julia


kallt

Drog på mig halva garderoben med kläder och for ut till pållen. Tog in henne men kände att det var alldeles för kallt för att rida idag..termomätarn visar på -27, helt galet kallt är det ute! Istället så pysslade jag om henne och packade in henne i massa täcken + gav henne massa käk :) Dock blev både hon och sacke förvånade när dom kom ut i hagen igen utan att ha blivit riden, knas pollar!

Nu vill jag verkligen ha sommar, vill att den här jävla snön ska smälta bort och att det ska bli varmtt ute.. men det känns som att det kommer ta några månader till :(

Imorgon blir det antagligen en tur ut eller till ridskolan om det blir varmare :)




Bilder

Haha jag har äntligen kommit på hur man printar på min dator efter ca tre år.. så jag printade lite från filmen sen i igår :)






    

Kommer kanske några till sen :)


Ny stallplats

Har nyss varit och kollat på en ny stallplats till Sky. Det var ett jätte fint och mysigt stall med sex boxar :) Det är  nära till både ridhus och paddock + jätte fina ridvägar :D Så det blir nog kanon! Flyttar troligtvis redan till helgen.

Hoppas verkligen på att Fanny kan flytta efter mig och komma runt april-maj också, hade varit skit roligt :D


Ny sadel

Har köpt en ny sadel som kommer till veckan :)

Det blev en Prestige Paris, tycker dom är snygga och värkar väldigt bra. Hoppas verkligen att den passar min lilla sketna ponny med sina korta rygg ;) Men annars blir det att sälja den och pröva runt igen..


Lördag

Red som sagt i ridhuset idag och min ponny var super duktig! Hon tog båda galopperna klockrent och höll dom kanon, hon var avslappnad i skritten och stundels i traven och hon var pigg (som vanligt) men hon var roligt pigg och sånt är kung kul! Gick även över några bommar idag och hon skötte sig finfint, lyfte bra med fossingarna :)

Är verkligen jätte nöjd över henne idag :')

Fanny filmade men det ser inte så bra ut tycker jag :p jag hade skittjocka kläder och skor på mig plus att det där var i slutet av passet men hon var fin iaf :)

Hon är alltså underutbildning och är helt grön, men hon är riktigt lättlärd och skit härlig att rida :)




FILMEN: http://www.youtube.com/watch?v=8F88h0XMfuU


fredag

Sky vilade igår och i förrgår för jag hade mycket i skolan.

Idag skrittade jag henne själv runt hemmanet. Hon var pigg och rätt tittig men det släppte efter ett tag, skrittade mest på långatyglar men gjorde lite tempoväxlingar och halter imellanåt. Skrittade i kanske 50 minuter eller något liknande.  

Imorgon blir det att rida bort mot ridskolan, ska antingen rida i ridhuset eller runt travbanan. Om jag rider i ridhuset så ska jag träna galoppen och galoppfattningar och även pröva att rida över några bommar igen, ifall det blir runt travbanan så ska jag träna tempoväxlingar och galoppen :) På söndag får hon hon vila.

Blev en rätt lugn vecka, men eftersom hon är bäbis så är det lika bra :)


alfons<3

Hade tänkt att berätta lite om Alfons, en ponny som jag tävlade åren 2007-2008.

Jag gick i hoppgruppen på ridskolan och skulle börja tävla samma år. Jag red Electra det året men hon var upptagen plus att jag verkligen inte kunde rida henne då, :P Min ridlärare frågade då om jag ville börja tävla Alfons, en tjock seg liten D-ponny.. Från början sa jag direkt nej men tänkte att jag kunde ju iaf pröva honom, det skadade ju inte.
Så jag provade då att rida den lilla skiten, från början gick det åt helvete rent ut sagt... han var jätte svår att styra och jag kunde inte ge honom stödet han behövde eller någonting.. kom ihåg att jag ramlade av två gånger samma pass för att jag inte kunde rama in honom på hindren, haha bra tjej!

Men efter att vi tränat några gånger så gick det bättre och jag vågade lita på honom, haha det såg dock förjävligt ut eftersom jag var typ 12 år och kunde inget alls men vi försökte ;) Första tävlingen var i april,bräcke 2007, det var en maskeradhoppning i LD och vanlig klass i LC.
Lillbäbisen bockade och tokade på framhoppningen och var en riktig piggelin tillskillnad från hemma på ridskolan! Vi gick nolla i båda klasserna om jag inte minns fel :P

Sen rullade allt på och jag gillade honom bara mer och mer, vi tävlade året ut, åkte minst på en tävling per månad och vi fick med oss några placeringar hem. Flög av några gånger både på framhoppningen och på banan för att han bockat av mig och sen sprungit iväg . En riktig buse var han allt!

Tävlade också hela 2008 och då gick det mycket bättre. Det var bättre samspel mellan mig och honom och jag hade även hittat "knapparna", både han och jag tyckte det var jätte roligt att åka och ut och tävla men även lika roligt att rida ut i skogen och busa :)

Vi tävlade dock inge högre än LC men sista tävlingen var maxad och var alltså ca 1 meter. Hemma tränade vi på högre höjder och hoppade enkelhinder på 120-125 cm :) 2008 var vi med i laget och var felfria alla omgångar förutom en då han rev sista hindret eller något. Han ställde alltid upp och var hur ärlig som helst! Det var på honom jag lärde mig rida kan man säga, han gav mig så mycket.

I början av 2009 kände jag att han inte kunde ge mig mer och alla mina kompisar slutade att rida på ridskolan så det var inte lika roligt längre. Kom ihåg sista gången jag red honom, red ut själv barbacka och busade, grät som fan flera gånger..
Har ångrat mig flera gånger att jag slutade rida honom, eftersom vi hade tänkt att debutera LB osv 2009.. men nu i efterhand var det nästan lika bra att jag slutade eftersom han varit halt rätt mycket... Saknar iaf min lilla bäbis jätte mycket och är så himla glad över våra nästan tre år tillsammans (L)




haha första tävlingen, fagert!















dom ovan är från 2007 v:)











tävlade även dressyr några gånger, första tävlingen vann vi och resten gick skit :)












..och dom senaste bilderna är från 2008 :) Har mycket mera bilder också men det går inte att ladda upp fler nu :/ får göra det någon annan dag!


svar på kommentar

klara om tisdag: jätte fin ponny. Vilken ras??
Svar till klara: Tack så mkt :) Hon är en welsh/arab!

Veckans Planering

Måndag: Paddocken
Tisdag: Ridhuset
Onsdag: Vila
Torsdag: Ut runt hemmanet, skritt
Fredag: Vila
Lördag: Ev. Ridhuset. kanske provar att hoppa nått skutt. Om inte ridhuset så blir det ut.
Söndag: Vila



inte helt ok ;)


tisdag

Red i ridhuset med fanny & matilda. Gick inte alls lika bra som igår :p
I skritten och traven gick det helt ok, men när dom andra hoppade vart hon jätte hetsig och var inte lugn en sekund utan hoppade runt som fan. I galoppen bockade och kickade hon mellan varje galoppsprång och var helt knaaas . Gav mig efter hon tagit båda galopperna och hållt dom hyffsat men hon tokade fortfarande, vänster galopp gick inte alls bra idag heller utan det blev mest kickar.  Blir så less på mig själv för det känns som om jag inte kan rida... menmen känner så ibland. Kan ju tänka posetivt och säga att hon var fin i skritten på vägen hem, jag tänkte verkligen på att vara jätte mjuk i handen och la fram och höjde handen litegran och då sökte hon sig neråt till en fin form :) duktig tjej! Provade även att gå över några bommar idag och hon klev över dom jätte bra. 



måndag

Red bort till ridskolan med fanny och sacke. Där red vi lite dressyr i paddocken, hon var jätte duktig! Red inte så "krävande" som alltid men hon lyssnade bra på hjälperna och flyttade åt sidan när jag bad om det. Galopperna idag gick även bra, hon tog den svåra galoppen som är vänster flera gånger, även höger tog hon bra och höll den klockrent. På en viss långsida kickade hon alltid flera gånger och drog sig innåt, men på slutet gick även det bättre. Traven var fin och skritten i slutet av passet var jätte fin, hon hållde en fin och bra form!
Jag är mycket nöjd över henne idag! :)




bilder

Några bilder som jag knäppte på sky förra veckan.





inte bloggat

Såg att jag inte uppdaterat något på ett tag men sky har vilat i tre dagar, jag hade ingen möjlighet att ta mig ut till stallet så hon fick vila i lördas också, tror hon tycker det var rätt så skönt ändå, även fast hon kommer vara pigg som satan idag! ;)

Blir en uteritt med fanny och sacke, far till stallet om ca 20 minuter. Tror vi skulle rida bort till ego boy, men får se :) Kameran hänger med men inte alltid det följer med någon bild hem tyvärr..

torsdag

Red bort till ridskolan idag med fanny och sacke, var skit mycket snö vid fiskedammen så jag hoppade av och ledde henne där. När vi skulle trava så vare galopp som gällde sky och kickade och hade sig, överskottsenergi kallas det :')
Började att rida lite i ridhuset men det var risk för att taket kunde rasa så vi red på framridningen istället, gick inte att göra så mycket tyvärr för det var sån liten plats :/ Men travade lite och flyttade lite sidleds osådära. Höger galoppen tog hon nästan klockrena fattningar i och hade rund och fin galopp men i vänster var hon jätte stretig :P Ville inte alls utan kickade,bockade och surade som tusan istället, blev skitlack.. men hon är ju fortfarande en liten bäbis. Efter ett jävla tjat så tog hon den när jag bara skulle fatta den vanliga galoppen, duktig tjej iaf :) Vi nöjde oss där och red hem igen.

Fredag vilar hon och lördag blir det nog en lugnare ridtur eller något, får se!


onsdag

Red ut en sväng på min knäppis idag, började med att vi han gå ca 100 meter från gården och då hon vart livrädd för ett snöras så hon vände om och stack iväg i full kareta, gick inte och få stopp heller xD
Hon stannande iaf vid hagen och det var ju tur, haha.

Red iväg igen och hon var rätt trippig och "på hugget" . Red bort mot sjöbergs men det var lika mycket snö där så jag vände efter hälften.. Hon var rätt tittig idag, blev rädd för brevlådor, en man som skottade, soptunnor och sånna där små skit saker, men hon är ju som sagt en bäbis så inget och bry sig om :) Fick bli lite träning för henne idag att komma ut och se lite "scary things" hehe. Men hon skötte sig ändå hyffsat bra. skrittade & travade mest men tog också en galopp, sen fick jag ju mig några skenturer också men dom räknas inte ;=) Det var ju svinkallt ockå så höll på och frysa ihjäl om både ben, fossingar och öronen. menmen

Är nöjd över min lilla snuttis i vilket fall som helst <3

Hade knäppt massa bilder både i stallet och i hagen men hittar inte kamera sladden... fan

bus

ponnyn min fick som sagt busa av sig lite igår och det tyckte hon var roligt, blev en hel del galopp och självklart lite bockar och kickar :) Är sjuk idag så hon får vila, imorgon rider jag nog ut en sväng.

måndag

Kändes som jag nyss skrev att det var ny vecka igen, och nu är det det igen :O

Ska snart åka ut till hästen, behövs inte så mycket kläder idag och det är ju skönt, så ska rida med nya jw hjälmen för första gången + mina vanliga ridkläder, var ett tag sedan jag red i ridbrallor, hehe.

Det är alltid lika tråkigt att säga att jag ska rida på vägen men har inget annat val.. paddocken är inte plogad, det är mörkt ute plus en massa massa snö så man tar sig ju ingen annan stans heller, aja ska väl inte klaga!
Tror iaf hon ska få busa av sig rejält idag eftersom hon har så jävla mycket energi, lillplutten! Skulle vilja fota massa bilder på henne också, kanske ber fanny ta någon bild om hon följer med! :)


Dissar

Dissar SNÖN: Är så sjukt less på den här jävla snön nu, går ju inte att rida någonstans! Tydligen så hade det varit jätte mycket snö vid fiskedammen också (som jag förstog) så hästarna hade sjunkit ner rejält, och kan ju bara tänka mig hur min lilla ponny skulle klara sig då, hon hade ju drunknat! Och den andra vägen till ridhuset är deT också skit mycket snö på... vill ju börja träna lite nu ju istället för att rida på vägen hela tiden :P

tokis

Det hade gått bra för fanny att rida lillan, hon hade tokat och bockat som vanligt haha! :D Men fanny tyckte hon var rolig så det var ju nice!

sjuk

Fanny rider Sky idag för jag mådde så jävla pissigt imorse när vi skulle åka till stallet, dock mår jag bättre nu men hade nog blivit sämre om jag åkt dit, tack fanny för att du red henne :)

Hissa

http://www.youtube.com/watch?v=5_no4JAJb-I

Måste hissa ekipaget på filmen (klicka på länken), sjukt fin ponny som verkligen ställer upp till 100% och ryttaren rider riktigt bra, ett stort + är att det är en kille också :D Tycker det är ascoolt när småpojkar rider och speciellt när dom är duktiga!


snöstorm

Åkte till stallet fast det snöade som fan idag, skulle ta in fanny och matildas hästar eftersom dom skulle skos men det vart tyvärr inställt .
Red fannys knäppa ponny ändå, började med att han vart livrädd för ländtäcket (som han haft på sig miljoner gånger) och då nockade han mig så jag fick svin ont i ögat, stygg häst! Ridturen gick mest ut på att försöka få han lugn, han skulle trava seriös heela tiden, cp häst! Gick väll hyffsat på slutet iaf, red största delen skritt och lite trav, riktigt jobbig var han i vissa stunder, kickade och hade sig, haha!

Red sedan min lilla knäppis, hon var skvättig och skit pigg, drog iväg lite här och var och var rädd för snöras, tönt säger jag bara :) Skrittade bara idag eftersom hon gick rätt hårt både måndag och tisdag och hon ska bara gå tre-fyra dagar i veckan, så rider normalt tre dagar och skrittar en :) När vi var färdiga såg vi ut som två snögubbar och jag var dynssur, jävla piss snö :S


sackebus (psyk häst, hehe)

sacke och sky :D


klippt

friserade sky i måndags, hon vart skit gullig :) Ser ut som en tävlingsponny nu ju!

Här kommer några bilder, dock är manen rätt skel som ni ser men ska fixa till den.




haha hon ser helt crazy ut på den här bilden men där ser man manen och luggen :)

måndagochtisdag

Måndag: Red på lillavägen, minns inte riktigt hur det gick men tror det gick rätt bra :)

Tisdag: Red på lillavägen igen, hade ju tänkt att rida i paddocken men det hade kommit mer snö och den var inte plogad satt det var bara att glömma den tanken..
Hon gick iaf superfint idag, sökte sig neråt och hållde formen ibland i skritten, begär inte så mkt av henne än eftersom hon knappt blivit riden så och vill verkligen inte gå för fort fram så jag är nöjd bara hon slappnar av och det gjorde hon verkligen idag, Även i traven var hon ritkigt fin vissa stunder även fast hon bockar och busar ;) Flyttade henne sidleds även idag och fick till några klockrena flyttningar i både skritt och trav, :D Galoppen var också super fin, spec uppför backen, då hade hon hade en rund och energisk galopp , precis som jag vill ha den! Galoppfattningar blir bara bättre och bättre också, hon är så jävla lättlärd, skit roligt är det att rida henne :D

 


kallt

Usch vad kallt det är ute, imorse var ju mätaren upp till 25- :O Tur det är lite varmare nu iaf!

Om en timme ska jag packa in mig i massa varma kläder och åka upp till pollen :) Blir lillavägen igen.. börjar bli jävligt långtråkigt att rida där :O Men det är ju iförsig ännu tråkigare att rida runt i flera meters snö så att hästarna nästan drunknar så man ska väl inte klaga :P Imorgon ska jag iaf träna lite i paddocken har jag bestämt.
skriver säkert ikväll eller imorgon.

/julia





RSS 2.0