hästhoppning

Om tio minuter börjar världscupen i hoppning, alltid lika roligt att kolla på! Dock blir jag jävligt sugen på att tävla själv.. var så jävla länge sedan :/ Är riktigt sugen på att träna hoppning + dressyr med. ska försöka hitta en tränare snart :)
Men om allt går bra och som planerat så är blir det väl en första tävling på sky i början av hösten eller något, hoppar säkert någon pay and jump eller klubbtävling i vår också,  :) Sen är jag jävligt sugen på att tävla dressyr på henne med, men får se hur allt går.

Får nöja mig med att hänga mer fanny och matilda på tävlingar än så länge, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, hehe ;)

Laddar upp nån bild från när jag tävlade alfons, första tävlingen var för nästan tre år sedan :O tiden går sjukt fort!


härnösand 2007


kungsnäs 2007


njurunda 2008


Får ladda upp mer bilder nån annan dag, har hur många som helst :) saknar alfons bäbis, han var så himla roligt att rida!


Sen ikväll äre ponnyakuten också, brukar ni också kolla på de :D?


inte uppdaterat något

Har inte haft tid att sitta så mycket vid datorn så har inte kunnat uppdatera, men har ridit sky två gånger sen sist :)

Red i torsdas på lilla vägen i snöstormen, hon var riktigt pigg och busig hela tiden fast jag bara red i skritt och ytterst lite trav, hon skulle trava hela tiden och gjorde småbockhopp, sötnosan! På slutet slappnade hon iaf av mycket bättre :) Jag jobbade mest att hon skulle lyssna på mig, lite halter osådära .

I fredas vilade hon och i lördas red jag på lillavägen igen, finns ju nästan ingen annan stans att rida för att det är så jävla mycket snö :/ Idag var hon riktigt laddad och blev jobbig från början, kunde verkligen inte skritta utan hon hoppade runt som en galning, samt stegrade och gick på tvären osv.. Då tränade jag jätte mycket att hon verkligen skulle lyssna på mig, när hon gick på tvären skulle hon direkt frammåt och samma när hon hoppade runt och backade, efter ett tag förstog hon och lugnade ner sig! Hon blir lugnare ju mer lugnare jag är satt det blir en träning för mig med eftersom jag har lätt att bli arg i sånna där situationer :P Från början i galoppen så rejsade hon och kickade så jag typ flög fram o bak hela tiden xD Men sen släppte hon det också och galopperade två fina sträckor utan att bocka och busa! Duktig flicka jag har :D Flyttade även henne sidleds idag och från vänster till höger lyssnar hon skit bra, lite svårare äre det från höger till vänster då hon blir lite sur när man trycker till henne men hon flyttade även fint även från höger några gånger :)

-----------------------

Veckans planering ser nog ute såhär, kan ändras också för det beror helt på hur mycket plugg jag har!

Måndag: Ut , kanske rider bort mot sjöbergs :)
Tisdag: Lillavägen
onsdag: Vila
torsdag: lugnt ut, mest skritt och lite trav.
fredag: Vila
lördag: Troligtvis ridhuset :)
söndag: Vila

torsdag

Ska fara till stallet om ca en timme. Ska börja med att rida matildas ponny tatiana, kommer nog bli riktigt roligt eftersom hon har blivit så fin :) Rider nog ut en tur på sky också, blir mest skritt och lite trav då, lär ha en väldigt pigg ponny eftersom hon vilade igår!

Hade tänkt att ladda upp lite gala bilder på tatiana men det funkar tydligen inte :o

bilder från idag






bebispollen :D<3

ridhuset

yes idag vart det ridhuset. Gick faktist jätte bra! På vägen dit var hon pigg och busig igen, bockade som en galning i galoppen och snabbt som tusan skulle det gå såklart!

Gick runt lite med henne i ridhuset först men hon var lugn så jag satt upp nästan direkt, dörren och speglarna var lite läbbiga och när min fot tog i väggen hoppade hon iväg lite men annars var det ingen fara. Jobbade tempoväxlingar igen eftersom det är det som behövs tränas på, hon gjorde iaf jätte fina halter och igångsättningar! Tränade även att flytta henne sidleds och det gick också himla bra, hon förstår så bra efter några gånger, skit roligt är de! Nått som också behöver tränas är galoppfattningarna, men på slutet gick även det också mycket bättre. Åå vilken rolig ponny jag har :D kommer bilder när fanny insett att jag vill ha dom!

sen är min header skit ful... faannyyyy kan du fixa den? (a)

Imorgon får lillan vila.


busig ponny

Kom till stallet runt 6 tiden, tog då in sky och fixade iordning henne, borstade även extra länge :) Red sen iväg på lillvägen som fanny säger och hon var riktigt pigg, taktade och ville trava hela tiden, men sånt är roligt ;) Skrittade fram i kanske tio minuter och sen travade vi, gick även bra då även fast det skulle gå fort! Hon slappnade av mer efter lite tempoväxlingar.. När vi ridit fram osv så skulle jag ta en galopp och då vart det buuus, hon började först med att bocka men då var jag snabt på så vi galopperade en bit, sen saktade hon av och då skulle jag ta galopp igen och då vart det bockning och kickar som gällde ;) Haha skit söt är hon, märktes verkligen att hon tyckte det var roligt :D Sen hängde jag på sacke och fanny när dom drog iväg och då vart det full fart på henne, hon gjorde typ "luft hopp" och lite mera busigheter men det var helt okej :) Sen travade jag av henne och tillsist skrittade av henne.
Är jätte nöjd över henne idag! Hon var varken tittig eller okoncentrerad idag utan lyssnade på hjälperna och mig jätte bra! Skit roligt var det att rida faktist :D Red med fannys legano sadel och den är bara sååå skön. Blir nog att köpa en sån om pengarna räcker till ;)
Juste! Red med nova bettet och det blev verkligen en stor skillnad, visst röck hon men inte alls som förut :) Men får se om jag kollar henne endå, tror det känns bäst att göra det. Imorgon är vi lediga så då är det ridhuset som gäller!

/julia


ny vecka

Ja nu är det måndag igen, sjukt vad veckorna går fort endå!

Skulle egentligen åkt in till birsta nu men känner mig för ofixad för de, så ber mamma köpa ett vintertäcke + ett bogskydd åt sky istället :) Ska iaf fara upp till stallet vid halv sex, blir antagligen lite träning i paddocken eller trim på "intervall" sträckan, får se vad jag känner för ;) Efter vi är färdiga med hästarna så blir det att åka upp och kolla på stallet där vi förmodligen ska flytta, :D hmm fonns nog inget mer att skriva, uppdaterar nog senare ikväll eller imorgon!


lördag (första ridpasset)

Idag for jag mamma och fanny in till kings på morgonen. Hämtade mina stövlar, tog med en sadel och köpte ett nova bett, sen åkte vi vidare till stallet.
Sadeln låg inte alls bra, den var aldeles för rak! Men ska nu prova en dominus hopp och jacson legano så får vi se hur dom ligger :)
Iaf så red jag, fanny och matilda iväg till ridskolan. Sky var pigg från början men lugnade sig sen, ibland såg hon spöken så hon flög iväg, haha! Hon var rätt skeptsik till vart hon var och var rätt tittig, hon vart då okoncentrerad och sket i mig men det gjorde inte så mycket eftersom det var första ridpasset ;)
Red iaf runt lite på travbanan, från början ville hon inte alls lämna sacke och tatiana och bakade då som tusan, men sen brydde hon sig inte om det något mer så det var riktigt bra :) Jag jobbade iaf lite temopväxlingar, alltså från skritt till trav, trav till skritt, trav till halt osv osv. Från början gick det inte alls bra för då var hon fortfarande skeptisk på vart hon var, men på slutet lyssnade hon väldigt bra på hjälperna och på mig :) Var absolut nöjd över henne! På vägen hem tog jag även en liten galopp, hon kickade lite men var även duktig då!

På måndag hade jag tänkt att rida lite i paddocken, ska även prova novabettet då :) På tisdag blir det förmodligen ridhuset, får se hur hon reagerar då :D

fredag

Hejsan!

Idag for jag och fanny ut till stallet vid ett tiden och då var sten-allan redan där. Skoningen gick jätte bra och sky var hur lugn och fin som helst :D

När hon var klar så släppte jag in henne i en box och sen longerade vi sacke (fannys ponny), tatiana (matildas ponny) och sen sky . Först fick hon springa av sig lite och fort gick det ;) svansen rakt upp i vädret och pampiga steg hade hon! När hon busat av sig lite så longerade jag henne och tyckte att det gick riktigt bra faktist, hon förstog hur hon skulle göra iaf :) Skrittade och travade en liten stund för sen märktes det att hon blev trött så då slutade vi när det ändå gick bra. Skrittade runt henne lite och fort skulle det gå, hinner knappt med, haha!

Något som inte känns bra är munnen hennes, bara man tar i henne litegranna så rycker hon hejvilt. Jag har sagt det till susanne men hon sa att vi skulle byta bett men är tveksam till det också.. men gör ett försök och åker in till kings imorgon bitti och köper ett nova bett, sen ska jag prova hackamore också. Är det fortfarande likadant så får ondrasek kolla henne i munnen till veckan eller om det blir nästa eftersom sacke ändå ska kollas då :) Ska även ta hem några sadlar från kings imorgon och kolla om någon passar, hoppas verkligen jag hittar någon sadel som passar bra och som är skön! 

 Ja nu finns det inte så mycket mer att skriva, imorgon rider jag nog ut med fanny och matilda, får se hur det går ;) roligt iaf!

Eftersom veckan börjar sitt slut så ska jag skriva veckans bästa och veckans sämsta.


Veckans bästa: Att skylark kom i måndags, att jw hjälmen är köpt,att mina stövlar är lagade och hämtade och att eventuellt ska jag och fanny flytta till ett eget mysigt litet stall i februari :D (dock är inget bestämt än)

Veckans sämsta: Att skylark tappade två skor andra dagen, att dom andra pollarna var elaka mot sky, och att det snöar ute!
 

snygg ponnyn!<3 Dock ser jag allmänt störd ut men det får ni stå ut med ;)


stallet time

Ska snart fara ut till stallet och gosa med lillan :) Blir väl likadant som igår! Imorgon kommer hovis så då blir det att rida på lördag iaf, härligt :D . Finns inte så mkt mer att skriva nu!

lång dag

Är alldeles slut efter en lång dag både i skolan och i stallet.

Men iaf så åkte vi till stallet runt fem, då stog sky inne eftersom hon krypit egenom hagen idag, dom andra hästarna hade rymt imorse och spräckt under tråden så det var bara för henne att krypa under eftersom hon är så liten ;) haha men möttes av en glad ponny som gnäggade förfullt! Stog och pysslade med henne i ungefär en och en halv timme idag också, och när man går ifrån henne så blir hon typ orolig och börjar backa o grejer, hon är prec som en liten bebis som inte vill vara ensam, so cute :D

Sen när fanny ridit klart osådär så släppte vi ut sacke och sky i paddocken, dom gick mycket bättre ihop än vad hon gjort med dom andra så det kändes super! sacke följer efter henne hela tiden.. haha men när det kom mat in i bilden så skulle han såklart ha allt själv ;) är man tjock så är man! Nänu ska jag kolla på ponnyakuten.

andra dagen

Har bråttom nu men skriver några rader iaf.

Sky har tappat två skor så kunde inte longera idag :/ Väldigt tråkigt! Men dom har sprungit runt som tokar i hagen både igår och idag. Men hovis kommer på fredag iaf!
Så tills dess får vi bara pyssla i stallet osådära. Stog och borstade på henne i två timmar idag :) så jävla söt är hon!

Första dagen.

Tänkte skriva om hur det gick när vi hämtade Skylark idag :)

Jag och fanny började med att åka upp till stallet och hämta alla saker som behövdes.
Sen krånglade bilen och kom inte upp för cerpentin backen så vi fick byta bil i sista sekund och låna Lennys istället, jätte snällt av honom verkligen! Men tillslut så kom vi iväg iaf. Var väl framme runt halv ett och då mötte vi upp susanne och skrev på kontraktet :)
Sen tog vi in en glad Sky ur hagen, Pysslade om henne och satte på grejerna och sen var det dags att lastas!
Det gick mycket bättre än vad vi förväntat oss. Efter kanske fem minuter stog hon där inne och åt och var hur nöjd som helst ;) Vägen hem gick också väldigt bra eftersom hon stog snällt hela tiden!
Väl framme så var hon nyfiken på vart hon var och blåste upp sig rejält. Sputnik som var den första som såg henne och han kunde inte släppa henne med blicken,haha :D
Sen tog vi in henne i stallet osådära, och efter kanske en kvart släppte vi ihop henne med tian. Det gick finfint och dom vart bästisar på en gång :D Hon vart lite sur när han kom för nära och skrek som en mus! Haha det låter skit gulligt ;)
Iaf så fick dom stå och vänja sig lite och senare släppte vi ihop henne med dom andra. Det gick också bra :D Timon vart dökär och följer henne vart hon än går, miilawa och sacke bryr sig inte alls, tian har dock blivit sur för att han inte får komma i närheten av henne, och tatiana är väl den enda surpuppan då :D Skulle anfalla henne o grejer men det är tur Sky går bort då iaf!

Nämen Sky verkar hur nöjd som helst och det är ju det viktigaste :D Imorgon är planen att jag ska longera henne lite i paddocken och gå en lite promenad med henne och sen på onsdag blire att skritta ut med fanny och sacke tror jag :) Hoppas det går bra :D


Nu kommer det lite bilder.





Ny blogg

Ja nu har jag skaffat en blogg som jag hade tänkt att göra till en "hästblogg" helt enkelt :)

Det jag kommer att skriva om är om min och Skylarks utveckling och här kommer ni att få följa oss från dag 1. Sen kommer jag även att skriv om utrustning, tips,hästar jag haft förut, hopp och dressyr övningar osv :) alltså allt som har med hästar och göra såklart!

Kommer säkert bli en rätt dålig uppdatering då jag är rätt dålig på sånt :p men ska absolut göra mitt allra bästa :D Fanny ska göra en snygg header åt mig iaf! Så när den är klar så äre bara full fart ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0