Stam

Satt hela dagen igår och sökte på Skys stam (var för lat att gå till skolan) . Hittade en jävla massa på hennes pappas sida. Han heter Bostorp Tuborg och är en jätte fin welsh hingst :)
Lite fakta om honom:

En flerfaldigt guldbelönad sekt B hingst som kommer att stå på station i Stockholm i sommar. Tuborg är ca 134, mkt trevligt temperament och lätthanterlig. Tuborg fick gångartsdiplom på 3 årstesten.

En bild på Tuborg



Skys farmor och farfar är också två fina welshponnyer.

Bostorp Tilly som hennes farmor heter är ett känt sto som fått många fina fölungar :)

Bostorp Bells är hennes farfar och även han är en väldigt känd avelshingst. Han är guldbelönad och far till två 2 kvalitetsgodkända hingstar. Han ska tydligen ha mkt närver och fin hoppteknik!



Tilly



Bells




Finns mycket mer också men tycker att det där var det nödvändigaste :)

Nu över till hennes mammas sida. Fanns tyvärr inte så speciellt mkt där, tråkigt :P Men hennes mamma heter Serrenata ox och är nu 24 år. Hon har fått en hel del fina arabavkommor (sky är en av dom såklart, hihi) Och till och med några av power boy.
Sky ska tydligen ha fått Serrenatas temprament och storlek :)

Här är en bild på henne



Skys morfar heter Galerito ox GB och ska tydligen vara en känd hopp häst i england, häftigt :D
Väldigt snygg var han iaf!

Galerito



sen var det inte så mycket mer om hennes mammas sida. Hittat lite bilder på skys halvsyskon, riktigt fina var dom och några är henne lik ;) Men riktigt roligt var det att söka om hennes stam, synd det inte fanns mer om hennes moder bara :/ Har iaf kontakt Sky hennes uppfödare Maria grosch nu och ska få bilder på min bäbis som föl, hihi :D


Kommentarer
Postat av: Lisa

Hej!

Ägde Serrenata en längre tid innan jag sålde henne till Maria.
Serrenata var en fantastisk dam som tyvärr Maria tog bort för tidigt. Tror Serrenata fick bli 24 år och det är ingen ålder för en arab. Dessutom hade hon inte belastat sig så mkt merän fått lite föl.
Serrenata importerades från England -89 och då för att avla fram bra distanshästar inom fullblodsvärlden. Hon som tog in henne har ett större arabstuteri längre ner i skåne och ska ha tagit ett par föl på henne. Serrenata har även fått ett föl med power boy, det var hon jag köpte Serrenata av.
Själv tog jag ett föl som är 8 år idag. Hon är en fantastisk ponny.
Kul att se hennes avkommer inom den klassiska ridningen. Äger du denna ponny fortfarande? mvh lisa

2013-10-12 @ 09:43:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0